Rök som kommer från en krockad bil.
1 av 2
Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Krockad bil och personal från räddningstjänsten.
2 av 2
Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Uppvidinge

Krockade med lastbil – 41-åring allvarligt skadad

En 41-årig man fick föras till sjukhuset i Växjö efter en krock mellan en bil och en lastbil utanför Åseda. Enligt en bulletin från Region Kronoberg är han allvarligt skadad.

Larmet om olyckan kom strax före klockan 18 på fredagskvällen. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska personbilen ha kört ut framför lastbilen när bilen skulle svänga av riksväg 23/37 i höjd med Älghultsvägen. Lastbilen körde då in i bilen snett framifrån.

– Lastbilen bromsade och vek undan och hamnade rätt långt ner i diket, säger Per Pettersson, insatsledare vid räddningstjänsten, till P4 Kronoberg.

Personen som satt i bilen har förts till sjukhuset i Växjö. Enligt en bulletin från Region Kronoberg på fredagskvällen fick mannen allvarliga skador och togs in på intensivvårdsavdelning.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Vägen stängdes av i båda riktningar under räddningsarbetet på platsen. Efter en dryg timme hade ett körfält öppnats för trafik.

Följ läget i trafiken – dygnet runt – med hjälp av Sveriges Radios trafikredaktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".