Till vänster syns lekande barn i en idrottshall, till höger ett porträtt på Pernilla Tornéus.
Pernilla Tornéus (M) Foto: Anders Wiklund/TT och Växjö kommun.
Växjö

Efter slarvet bakom försenade gympasalen: "Vi kan inte göra mer"

Pernilla Tornéus (M): Jag är bekymrad och förtvivlad
4:03 min

En försenad byggplan som politikerna inte kan påverka. Det är orsaken till att nya gympasalen för eleverna i Sandsbro inte står klar förrän i februari.

Ansvarig politiker Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö kommun känner med föräldrarna och eleverna.

– Jag är precis lika bekymrad och förtvivlad som eleverna på Sandsbro skola och vi hade verkligen hoppats på att gympasalen skulle vara klar i november som det stod i underlaget som vi tog beslut på, säger Pernilla Tornéus.

Senare än februari och sportlovet, det finns inte på min karta.

Den tidsplan som finns för bygget kan inte hållas och flyttas alltså fram. 

– De som ska bygga kan inte leverera till november har de sagt. Jag gör verkligen allt för att det inte ska få ändras igen. Senare än februari och sportlovet, det finns inte på min karta, säger Pernilla Tornéus.

Enligt Pernilla Tornéus (M) kommer kommunen ge kompensation för att det har blivit så här. 

– Eleverna får delta i ett projekt med Agne Bergvall på Elin Wägnerskolan. Vi tror det kan vara roligt för eleverna. Vi kommer ha olika halvdagar, vara i Gymnastikens hus och Fortnox arena, med idrott. Dessutom får eleverna ha mer idrott i vår för att kompensera bortfallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".