Till vänster en bild på kommunhusets entré, till höger en porträttbild av Mikael Falk
Mikael Falk, chef barn- och utbildningsförvaltningen, lovar att det ska bli bättre. Foto: Sveriges Radio
Uppvidinge

Åsedaföräldrar larmar: Det är kaos på skolan

Förälder: Det måste finnas pengar
4:51 min

Föräldrar slår nu larm om situationen på Åsedaskolan. Om skolan inte får mer resurser innan jul kommer lärare tvingas sjukskriva sig.

Annika Klein har barn som går på Åsedaskolan. Hon kräver nu, tillsammans med fler föräldrar, att barn- och utbildningsförvaltningen tillför mer pengar till skolan.

– Det är ett smärre kaos, skulle jag säga. En del lärare är sjukskrivna och en del kommer bli det. I dag är lärarna poliser, vaktmästare och socialarbetare. Hade de gjort det som de är anställda för hade skolan sett annorlunda ut, säger Annika Klein.

Vi har för lite pengar.

Annika har nu skrivit till kommunen och frågat vad som ska göras för att lösa detta. Mikael Falk är förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Uppvidinge. Han säger att han förstår personalen och föräldrarnas oro.

– Det har varit en ganska pressad situation på Åsedaskolan med det ekonomiska läget man har haft. Vi har för lite pengar, säger Mikael Falk.

Nu lovar Mikael Falk Annika och de andra föräldrarna en förändring. Just nu pågår en budgetdiskussion och Mikael Falk vill inte säga exakt hur mycket pengar som han kommer äska hos barn- och utbildningsnämnden, men det handlar om miljonbelopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".