Bennie står vid sin elbil. Det är en bil som bara går på el. Bilen är svart med tonade rutor. Bennie har en brun jacka blå, jeans. Han har vattenkammat hår och händerna i byxfickan.
Elbilsägaren Bennie Forss. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Fortsatta problem med laddningsstolpar – irritationen växer

Bennie Forss, elbilsägare: Det sker varje vecka
1:43 min

Växjö kommun har fortfarande problem med laddningsstolparna för länets elbilar. Och irritationen växer bland elbilsägare.

Trots att laddningsstationerna var på plats stod de oanvändbara i ett halvår. Men nu skulle de fungera men det gör de inte. Varje vecka har elbilsägare som ska ladda på parkeringarna problem med laddningsstationerna. En av dem är Bennie Forss.

– Det skapar ju problem och om man har fem kilometer kvar i tanken då. Om man bara drivs på el tvingas man till andra sidan stan för att se om dessa laddningsstationer fungerar, säger Bennie Forss.

Växjö kommun är medvetna om problemet och redan nu på måndag eller tisdag kommer problemet lösas. 

– Stolparna är två och ett halvt år gamla, om man nu kan säga gamla. Men de behöver en uppdatering för att de ska vara i gott skick och det gör vi nu på måndag och tisdag nästa vecka, säger Magnus Nykvist på trafikenheten på Växjö kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".