Ljungby Arena
Ljungby Arena. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ljungby

Stora golvproblem i Ljungby Arena hotade innebandyfest

Johan Hård, Lagan IBK: När vi kom i morse var det dagg på planen
1:37 min

Det har varit stora problem med golvet i Ljungby Arena i helgen – mitt under den stora innebandyfesten. Och kvällens stormatch mellan Växjö Vipers och Mullsjö i innebandyns högsta serie SSL var hotad.

Under hela natten, morgonen och förmiddagen har det arbetats febrilt i Ljungby Arena för att få ordning på golvet. Och division 1-matchen mellan Lagan och Munka Ljungby som skulle spelas klockan 14 sköts upp en halvtimme.

– Hallens system har gått ner på lågvarv under natten så det har bildats kondens på planen, och det gör ju att det är jättestor halkrisk. Nu har vi en massa lövblåsare, värmeaggregat och annat som gör att vi kan köra matchen fast den blir framskjuten i 30 minuter, säger Johan Hård, ordförande i Lagan IBK.

Hur blir det med kvällens stormatch mellan Växjö Vipers och Mullsjö i högsta serien SSL med tv-sändning och allt, finns det en risk att den påverkas?

– Den är inte hotad alls nu utan körs som det var tänkt.

Det är stor innebandyfest i Ljungby hela helgen, i går hade ni problem med tejp som inte bet och i dag är det kondens som ställer till det. Vad tänker du om att ni råkat ut för detta just nu?

– Det är jättetråkigt, men det här kunde vi inte förutse. Killarna som lade golvet i går lägger ungefär 30 liknande golv om året och de har aldrig varit med om det här så de var också lite skärrade när det gick som det gick. Men nu har vi löst det och alla har jobbat stenhårt, vi har kontroll på det och nu kör vi, säger Johan Hård i Lagan IBK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".