Förbannad Jesper Sankell. Växjö Vipers 2017/2018.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ljungby

Golvkaos i innebandyns rivalmöte – lövblåsare och halka

David Gillek kritisk till halt golv: "Man halka ju överallt"
0:49 min

När Växjö Vipers och Mullsjö möttes i Ljungby Arena hade man stora problem med golvet. Det var mycket halt och spelarna tappade fästet gång på gång. Efter matchen riktade Mullsjös lagkapten David Gillek kritik mot underlaget.

Till den stora innebandyfesten i Ljungby hade man lagt innebandygolv ovanpå isen. Men man hade stora problem med att fukt från isen tog sig igenom golvet – och därmed gjorde golvet halt. 

Det var så illa att man inför matchen diskuterade om man ens kunde spela på det hala underlaget. Men efter mycket hårt arbete så lyckades man få golvet godkänt. Under matchen använde man sig av lövblåsare för att behandla golvet. 

Och visst var det halt. Spelarna var synbart försiktiga i vissa situationer och många tappade fotfästet och trillade. David Gillek, lagkapten i gästande Mullsjö, är kritisk. 

– Första perioden var ju parodi. Man halkade ju överallt. Det var ju livsfara för skador. Sedan blev det bättre i andra och tredje. Men så ska det inte vara. Det var inga bra förutsättningar. Men det är inget att skylla på. Det var ett kul arrangemang här i Ljungby, men synd att de inte kunde löst golvet bättre, säger David Gillek. 

Jesper Sankell i Växjö håller med om att golvet inte höll måttet. 

– I början halkar man runt och undrar vad det är frågan om. Vi fick vänja oss. Man kunde inte springa allt man kunde och att man skulle tappa bollen på konstiga ställen. Det var faktiskt inte säkert att jag, André Andersson eller Victor Hansson kunde spela den här matchen med tanke på våra korsbandsskador. Det finns ju en risk att man halkar. Men någonstans kände vi på uppvärmningen att det fungerade, sedan fick vi göra så gott vi kunde, säger Jesper Sankell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".