Brand
1 av 2
Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Brand
2 av 2
Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Växjö

Brand i Sandsbro misstänks vara anlagd

Strax efter klockan 19 på söndagskvällen kom larmet om en kraftig brand i en tidigare butikslokal på Furumovägen i Sandsbro. Polisen misstänker att branden är anlagd.

När räddningstjänst, polis och ambulans kom till platsen slog lågor ut genom ett krossat fönster. Branden ska ha startat i ett mindre personalkök i byggnaden. 

– Branden var fullt utvecklad men hann aldrig sprida sig till några andra rum, säger Hans Fransson, insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Tidigare fanns det bland annat en Konsumbutik i byggnaden, men de senaste åren har den stått helt tom. Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand. 

– Vi ser ingen naturlig orsak till branden. Det verkar som att någon eller några personer har tagit sig in genom ett trasigt fönster och anlagt branden, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Enligt polisen har byggnaden tidigare varit utsatt för skadegörelser.

– Flera rutor har krossats och det har klottrats en hel del, säger Samir Cehic.

Området är avspärrat och tekniker kommer att göra en brottsplatsundersökning under måndagen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för branden. Ingen person ska ha kommit till skada. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".