Läraren Martin Olander på Norregårdsskolan fick två par skor av P4 Kronobergs Jocke Wallgren
Läraren Martin Olander på Norregårdsskolan fick två par skor av P4 Kronobergs Jocke Wallgren. Foto: Jocke Wallgren/P4 Kronoberg
Växjö

Insamling ska ge behövande skolelever nya löparskor

"Det är ganska dyrt att köpa ett par bra löparskor"
1:35 min

Efter att man såg att flera elever saknade bra skor för löpning så började läraren Martin Olander med kollegor vända sig till vänner efter avlagda fungerande skor.

På Norregårdsskolan har man ett nytt idrottsinriktat elevens val-alternativ som heter "Våga bli trött". När eleverna på häromveckan skulle springa i Tomtabacken i Växjö, insåg lärarna att flera av eleverna inte har tillräckligt bra skor. Vårterminen kommer avslutas med löpning i Hanaslövsbacken, men först behövs det skor och därför har skolan nu startat en insamling.

– Det är ganska dyrt att köpa ett par bra löparskor. Alla kanske inte har råd. Då kanske det inte är så högt prioriterat. Då låter man bli, säger läraren Martin Olander.

Vad söker ni då?

– Det vi söker är framför allt trailskor och löparskor i storlekarna mellan 36 och 45, säger Martin Olander.

Hur många har ni fått ihop sedan ni lade ut efterlysningen i onsdags?

– Nu har vi fått tag på dryga fyrtiotalet par skor.

Hur ska man göra om man vill skänka ett par avlagda fungerande skor då?

– Antingen kommer man med dem till Norregårdsskolan och frågar efter mig. Eller så kontaktar man mig på telefon eller på sociala medier, man hittar mitt nummer på nätet, säger Martin Olander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".