Kommunfullmäktige i Växjö till vänster, till höger det planerade stadshuset
Det planerade stads- och stationshuset stod på agendan under tisdagens kommunfullmäktige i Växjö. Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio och White Arkitekter
Växjö

Inget beslut om nytt stadshus i Växjö

Det blev inget beslut på tisdagen om det omdiskuterade stads- och stationshus som den blågröna alliansen i Växjö vill bygga. Ärendet skickades på återremiss och ett beslut väntas i stället om en månad.

Hela bygget har beräknats kosta 635 miljoner och på tisdagskvällen kom det upp i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har velat bromsa projektet och Gunnar Storbjörk (S) ställde sig i talarstolen och yrkade på återremiss, vilket också blev fallet.

24 av 61 ledamöter röstade för en återremiss, vilket gjorde att det blev en så kallad minoritetsåterremiss. En sådan kan bara inträffa en gång och ett beslut skjuts därför upp till kommunfullmäktiges sammanträde om en månad, den 21 november.

Oppositionen har velat få kompletterande uppgifter, de ska gås igenom och presenteras på nästa sammanträde.

– Det är viktigt att gå igenom de synpunkter vi fått och komma tillbaka med ytterligare underlag. Projektet berör många och är en stor satsning för Växjö och det är inte ovanligt att så här stora beslut återremitteras, säger Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista