Rälsbuss på smalspåret och hockeypublik i Virserum
Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio och Christian Svensson/Privat
Ishockey

Åsedas motståndare chartrar tåg – till derbyt i division 3

2:09 min

Supporterresor till bortamatcher är inget ovanligt. Men tågresa på smalspåret för hockeyfans från Virserum för match i Åseda är inte lika vanligt.

På fredag är det toppmatch i division 3 i ishockey. Trots att det är en förhållandevis låg sportslig nivå börjar intresset kring matchen byggas upp redan flera dagar innan. En anledning är den tågresa som är planerad på smalspårsjärnvägen.

Redan förra året fick Christian Svensson tankar om att chartra ett tåg för Virserums hockeyfans till en bortamatch. Då rann det hela ut i sanden, men nu ska det bli av, när Virserum möter Åseda på fredag.

Det är klart det är extra festligt, det är derby och enkronasmatch i Åseda.

Smalspårsentusiaster hörde av sig till Christian Svensson eftersom de hade hört om liknande event i Stockholm, Göteborg och Malmö. Varför skulle det inte gå i deras egna hemtrakter?

– Det borde ju funka i Virserum och då fanns ju redan min tanke i huvudet, så då sa vi att vi testar och kör, berättar Christian Svensson.

Målet är att minst 30 personer ska hänga med på resan, där är man nästan nu. Resan med smalspårståget riktar sig till alla. Hockeyfans och barnfamiljer, den som vill resa med till Åseda ska också kunna göra det.

Hejarramsor, roligheter och en speciell tågresa kan man förvänta sig menar Christan Svensson:

– Det är klart det är extra festligt, det är derby och enkronasmatch i Åseda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista