Troja
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Troja-Ljungby nollade Tingsryd i klassikerderbyt

1:36 min

Troja-Ljungby tog en riktig skalp i säsongens första derby mot Tingsryd. På bortaplan nollande man Tingsryd med 0-3.

Troja-Ljungby triumferade under tisdagen i det första av fyra derbyn den här säsongen mot Tingsryd.

Matchen slutade 3-0 och det var framförallt Trojas starka inledning på matchen som sänkte Tingsryd. Det stod 2-0 efter den första perioden efter två mål av danske Nikolai Meyer. Niklas Enberg i Tingsryd var uppgiven efter matchen. 

– Jag är väldigt besviken. Vi kommer inte upp i den nivån vi behöver för att vinna idag. Troja sätter standarden direkt och leder med 2-0. Det hade kunnat bli mer. Stundtals sitter vi bara där som i chock. Kanske blir vi tagna av att Troja är så mycket bättre i början, säger Tingsryds Niklas Enberg.

I den andra perioden ryckte Tingsryd upp sig, men lyckades inte få hål på Trojas målvakt Robin Johansson.  Istället var det Mattias Åkesson som utökade ledningen för Troja-Ljungby när han tryckte in 3-0. Det blev också slutresultatet och av förklarliga skäl var Trojas målvakt Robin Johansson nöjd efter matchen.

– Det är full pott ju. Det viktigaste är att vi vinner. Sedan hjälper det ju att jag håller nollan. Så är det ju, säger Robin Johansson.

Även om det var derby så var det förvånansvärt lugn stämning på isen och mellan de båda avbytarbåsen. Ett medvetet drag av Troja-Ljungby som pratat om det inför matchen. 

– Lite så är det ju. Det är lätt att hispa upp sig bara för att det är derby. Ofta när du spänner dig så presterar du sämre. Så det handlar ju om att slappna av, säger Trojas Robin Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista