Till vänster en fallfärdig ridskola, till höger Anna Tenje
Foto: Sveriges Radio
Växjö

Inget löfte från Tenje (M) om pengar till ridklubbarna

3:15 min

Miljoner krävs för att rusta upp Växjös ridklubbar. 47 miljoner, enligt kommunens egen ridsportutredning. Anna Tenje (M) hoppas nu på att få en bra dialog med ridklubbarna.

Värst ställt är det på Växjö ridklubb. Väggarna är ruttna i både boxar och spiltor, brädor sticker ut och vattenkoppar hänger på trekvart.

– Att det har funnits brister och att det inte är samma höga nivå på anläggningarna inom ridsporten som det är inom andra sporter, det har jag känt till länge, säger Anna Tenje (M).

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) har gjort flera studiebesök på anläggningarna och sett hur de ser ut.

Vad har du gjort när du har sett anläggningarnas skick?

– Jag vet att man har haft pengar i kultur- och fritidsnämndens budget för driften av anläggningarna, till vatten och avlopp till exempel, säger Anna Tenje (M).

Anna Tenje (M) säger alltså att det har funnits driftspengar i budgeten, men att det i här fallet snarare skulle behövas investeringspengar.

– Investeringspengar verkar under en längre period, som en större investering. Det är det vi får titta på när det gäller det här, säger Anna Tenje (M).

Kommunalråden ska nu ta del av ridsportutredningen för att sedan se på olika lösningar, enligt Anna Tenje (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista