Troja Ljungby
Inga glada miner när Troja/Ljungby förlorade i Smålandsderbyt. Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Ishockey

Förlust för Troja/Ljungby när man vaknade för sent

1:50 min

Troja/Ljungby var segstartade i fredagens derby mot Oskarshamn. Efter första perioden hade man redan ett underläge med 3-0 och fick jobba i uppförsbacke resten av matchen. Slutresultatet skrevs till 1-4.

Det var ingen riktig derbykänsla efter den första perioden när Troja/Ljungby började matchen med att släppa in tre enkla mål. Man kunde inte hindra Oskarshamn från att komma in nära Robin Johansson i målet och hemmalaget såg nästan ut att sova ståendes i den egna zonen.

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad som händer, men det är något vi behöver jobba på i alla fall, säger Mattias Åkesson.

Men någonting hände i periodpausen och det var ett piggare Troja/Ljungby som kom ut i andra perioden och när man fick till en reducering stod matchen länge och vägde. När ett piggare hemmalag kom ut på isen växte även derbykänslan, det blev heta känslor och även fler utvisningar.

– 3-1 så är det match men dom lyckas göra 4-1 innan vi gör 3-2 och avgör matchen där, tycker Mattias Åkesson och fortsätter: Hockey är hockey, gör vi 3-2 kanske dom börjar darra men tyvärr gör vi inte det i dag.

Resultattavlan speglade inte hela matchen utan publiken i Ljungby arena fick se en jämn kamp under nästan två perioder. Men Oskarshamn höll tätt och det blev inga fler mål för Troja/Ljungby vilket betyder att man fick inte med sig några poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista