Växjö

Arg man skällde ut lekande barn

En 47-årig man i Växjö blev så arg på några högljudda barn att han skällde ut dem. När en granne sa ifrån, hotade mannen att döda denne. Nu döms han till fängelse.

I maj 2016 var mannen i fråga hemma i sin flickväns lägenhet, när han hörde barn som lekte i en studsmatta på gräsmattan utanför. De var högljudda och detta gjorde honom rasande, så han gick ut på balkongen och skällde ut dem. 

47-åringen blev då tillsagd av en granne i samma byggnad, vilket han besvarade genom att hota grannen till livet – han sa att han skulle hoppa ner och skjuta eller hugga ihjäl honom.

Nu döms 47-åringen vid Växjö tingsrätt för olaga hot, dels för den här händelsen men också för något som hände senare samma år.

Mannen var vid det tillfället inneboende hos sin mamma efter att han blivit vräkt från sin egen lägenhet – och vid ett hembesök från socialtjänsten hade mannen börjat vråla och vifta med knutna nävar framför ansiktet på socialarbetaren.

Själv nekar 47-åringen till båda anklagelserna.

Utöver det här döms samme man för totalt fem fall av grov rattfylla och olovlig körning, samt ett fall av grov vårdslöshet i trafik.

Påföljden blir totalt 6 månader i fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista