Växjö Vipers firar. Växjö Vipers 2017/2018.
2+1 för Karljohan Alroth när Växjö tog sin tredje raka vinst Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Innebandy

Kraftfull tredje period gav Växjö tredje raka vinsten

1:56 min

Växjö kunde ta sin tredje raka vinst efter att man drog iväg i den tredje perioden. Under lördagen var Team Thoréngruppen på besök i Fortnox Arena och bjöd upp till en spelmässigt jämn kamp under de två första perioderna. När slutsignalen löd hade resultatet hunnit rinna iväg till 7-3.

Det var Växjö som drog det längsta strået när man, i den tredje perioden, kunde dra ifrån och ta över matchen som länge stod och vägde. Det kompakta försvar & kontringsspel som Thoréngruppen gärna vill spela gjorde det svårt för Växjö att komma dit man ville.

– Det är en speciell match där de kör lite mer man-man än vad vi är vana vid så det blir en annan tillställning där ute, säger lagkapten Filip Kjellsson och fortsätter: Desto längre matchen lyder desto mer hittar vi ytor och straffar dem på.

Vinsten idag innebar även tredje raka för Växjö som har inlett säsongen med ojämna prestationer och inte hittat till det spelet man vill spela. Filip Kjellsson tycker att man är påväg i rätt riktning:

– Ja, men lite så, det tycker jag. Vi har haft en tung period innan denna vinsten. Vi har rensat luften och försökt komma på hur vi ska anta oss matcherna och jag tycker vi gör det mycket bättre nu.

Vad är viktigast att ta med sig från dagens match?

– Ödmjukhet, det är många lag som vill slå oss extra mycket med tanke på förra året när vi gick långt. Där måste vi vara alerta och hitta nya vägar att ta oss igenom det, avslutar Filip Kjellsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista