Äldre person ligger i sängen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Växjö

93-åring låg på golvet i två dygn

En 93-årig man trillade och blev liggande på köksgolvet i sin bostad i Växjö i två dygn efter att han ramlat, skriver Smålandsposten.

Hemtjänsten skulle enligt avtal ha kontinuerlig telefonkontakt med mannen, som bor ensligt några mil utanför Växjö. Men trots att han inte svarade när de ringde åkte ingen och tittade till honom.

– Jag hörde att det gick förbi bilar på vägen så jag skrek allt vad jag orkade: hjälp mig för jag kommer inte upp, hör ni inte vad jag säger, säger 93-åringen som vårdas på medicinkliniken i Växjö efter fallet.

Mannen hittades medtagen först två dygn efter att han ramlat och fördes med ambulans till sjukhus. Det var hemtjänstpersonal som slutligen hittade honom. De hade åkt till hans hus på ett inbokat hembesök och inte för att han inte svarade i telefonen.

Händelsen ska nu utredas och berörd personal ska ha en genomgång av rutinerna. 93-åringen drabbades inte av några frakturer och är på bättringsvägen.

– Jo, det har ju bättrat sig, säger han till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista