Östers IF 2017
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Kommunen betalar hybridgräs på Myresjöhus Arena

Som kompensation för att Växjö kommun ska bygga bostäder på området Arenastaden får nu Myresjöhus Arena hybridgräs. Det kommer kosta kommunen 4,5 miljoner kronor.

I samband med exploateringen av Arenastaden för fler bostäder behöver Växjö kommun ta två av områdets fotbollsplaner i anspråk. Som kompensation ska kommunen betala för hybridgräs på Myresjöhus Arena.

Kostnaden blir initialt en engångssumma på 4,5 miljoner kronor. Dessutom höjs driftsbidraget med 100 000 kronor per år.

– Överenskommelsen kommer att ge ett bättre ekonomiskt resultat som helhet för exploateringsprojektet Arenastaden och öka möjligheterna att ge samma förutsättningar för killar och tjejer att bedriva verksamhet på Myresjöhus arena, säger Mikael Johansson, projektledare Arenastaden, i ett pressmeddelande.

– Genom att lägga hybridgräs på Myresjöhus Arena kan vi öka nyttjandegraden väsentligt. Investeringen är positiv för fotbollen i Växjö och vi är mycket tacksamma för det stöd fastighetsbolaget nu erhåller av Växjö kommun, säger Jonas Karlsson, styrelseledamot i Fotbollsfastigheter i Växjö AB, och ordförande i Östers IF.

Det formella beslutet tas i kommunstyrelsen den 7 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista