Nu införs gratis wi-fi på fler SJ-tåg

SJ:s "kust till kust"-tåg mellan Kalmar och Göteborg via Växjö och Alvesta, kommer inom kort att utrustas med kostnadsfritt wi-fi.

I den första fasen som startar i december ska 132 av företagets vagnar utrustas med wi-fi. Totalt elva linjer av SJ:s regional- och Intercitytåg kommer få trådlöst internet allt eftersom.

Installationerna beräknas starta i början av december och kan genomföras i en takt av cirka fem vagnar per vecka. Allteftersom vagnarna blir klara släpps de ut i trafik. Därför kommer det bli svårt att säga var och när resenärer kan förvänta sig en vagn med wi-fi.

– Vår inriktning är tydlig. Tågresan ska vara en användbar tid för arbete, studier eller nöjen, och då är wi-fi viktigt. Tyvärr tar det lite tid att förse alla äldre vagnar med wi-fi, men vi jobbar på så fort det går, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

En vagn med wi-fi känns igen på att den att en wi-fi-symbol är uppsatt inne i vagnen, ovanför dörrarna i de båda ändarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista