Anna Tenje står på Storgatan i Växjö
Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Växjö

Anna Tenje handplockad till Moderaternas partiledning

4:26 min

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har plockat in kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje (M), till partiledningen.

– Jag blev först väldigt glad och kanske lite chockad. Men framför allt glad och hedrad, det är fantastiskt roligt, säger Anna Tenje (M).

Anna Tenje sitter sedan tidigare i partistyrelsen men har alltså nu handplockats till den absoluta partitoppen. Detta innebär inte att hon ska lämna Växjöpolitiken.

– Nej, så är det inte. Man är förvisso med i partiets innersta krets och har hand om viktiga frågor men det är ett rådgivande organ kring partiledaren. Det handlar om det strategiska arbetet, säger Anna Tenje.

Partiledaren Ulf Kristersson har i ett pressmeddelande uttalat sig om varför valet föll på just Anna Tenje.

– Jag vill ha personer som leder riktiga verksamheter, kommuner och landsting, och som kan bidra med sin kunskap och erfarenhet. Anna Tenje är en sådan person, säger Ulf Kristersson.

Partiledaren säger också att Växjö är en inspirationskälla inom flera områden, till exempel på hur företag, myndigheter och kommunen kan samarbeta för att få folk i arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista