Dator
Dator. Foto: Hasse Holmberg / TT
Linnéuniversitetet

Studierna bromsas av segt internet

1:18 min

Flera studentbostäder i Växjö har så dålig internetuppkoppling att berörda studenter nu startar en namninsamling för att få leverantören att bättra sig.

Karin Siöö på Linnéstudenterna menar att internet ständigt kommer och går med olika långa intervaller i en del av studentbostäderna. 

– Det kan funka vid 10 men vara borta klockan 12. Sedan kanske man kan använda det på kvällen eller så kan man inte det. En del studenter vittnar om att de inte har internet överhuvudtaget om nätterna, säger Karin Siöö.

I namninsamlingen menar flera studenter att de inte kan bedriva sina studier effektivt. Dessutom har många av dem svårt att hålla kontakten med sina familjer.

– Vi har många internationella studenter som behöver och vill kommunicera med sina familjer och det ska man ju kunna göra, det är en service som de betalar för, säger Karin Siöö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista