Fyra spelare ur Växjö Lakers jublar efter mål.
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
Sporten P4 Kronoberg

Petterssons superkväll – hattrick när Växjö krossade Frölunda

2:28 min

Supertalangen Elias Pettersson visade vägen när Växjö krossade Frölunda under torsdagen med 7-3. Pettersson stod för hattrick och två framspelningar.

Framför ögonen på Sveriges förbundskapten Richard Grönborg stod Växjös supertalang Elias Pettersson, 18, för en dominant prestation när Växjö vann mot Frölunda med 7-3. Två assist, ett straffmål, ett mål i numerärt överläge och ett solomål stod Pettersson för. 

– Det är såklart en bra känsla. Vi har vunnit matchen, så det känns väldigt bra just nu. Rahimi har varit på mig att jag ska skjuta mer så att jag lyssnade på honom idag och det gick bra, säger Elias Pettersson. 

Och Elias Pettersson hade chanser att göra ännu fler mål. Bland annat ett friläge där han sköt ett slagskott i plockhandsken på Frölundas målvakt Johan Gustafsson.

– Ja, det är jag lite bitter för. Visst hade jag kunnat göra mer mål, men jag är mer glad för vinsten, säger Elias Pettersson.

Elias Pettersson har vuxit sedan han parats ihop med Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen. En kedjekombination han trivs bra med. 

– Ja, vi har fått ihop det bra. Vi tränar och försöker göra det bättre för varje match. Nä, vi kombinerar varandra bra, säger Elias Pettersson.

Övriga mål i Växjö gjordes av Robert Rosén x2, Liam Reddox och Pontus Netterberg. Matchen mellan Växjö och Frölunda var inte så ojämn som resultatet kanske påvisar. Det var nämligen helt jämnt tills den avslutande perioden som Växjö vann med 4-0. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista