Fortnox huvudkontor
Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Fortnox om misstankarna mot Hallrup: Olämpligt att ha honom i styrelsen

3:16 min

Under torsdagen begärdes Fortnox största ägare och styrelseledamot Olof Hallrup häktad efter misstanke om grovt insiderbrott. Styrelseordföranden Torbjörn Gunnarsson har svårt att se att Hallrup kan fortsätta med styrelsearbetet.

När man är föremål för en utredning av den här karaktären så har jag svårt att se att man kan delta i styrelsearbetet. Som jag ser det skulle det påverka förtroendet för bolaget på ett olämpligt sätt, säger Torbjörn Gunnarsson.

Det var under torsdagen som Olof Hallrup begärdes häktad misstänkt för grovt insiderbrott i samband med att Visma ville köpa Fortnox i fjol, enligt Dagens industri. Misstankarna mot Olof Hallrup innebär inte att han utesluts ur Fortnox styrelse på en gång, säger Torbjörn Gunnarsson.

– Vi kommer inhämta juridisk rådgivning i det fallet, men det är olämpligt att man deltar i styrelsearbetet när man är föremål för en brottsutredning, säger Torbjörn Gunnarsson igen.

Enligt Torbjörn Gunnarsson fick Fortnox kännedom om misstankarna mot Olof Hallrup via media. 

– Vi har inga kommentarer till händelsen mer än att om vi skulle kontakta av polis eller åklagare så kommer vi att samarbeta fullt ut, säger Torbjörn Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista