Blåljus på taket på en polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT.
Växjö

Stökig fredagsnatt i Växjöområdet

Ett sexuellt ofredande, flera fall av misshandel, bråk och en beslagtagen elpistol. Polisen i Växjö har haft mycket att göra under sena fredagskvällen och natten till lördag.

Vid 21-tiden på fredagskvällen utbröt ett större bråk i närheten av Fagrabäcksskolan i Växjö. Tre yngre män mellan 15 och 17 år misshandlades och en av dem behövde sys på lasarettet efter en skada med tillhygge. Ingen har gripits.

Runt midnatt greps en berusad man i Växjö som misstänks ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Han förhördes och anhölls under morgonen. Kvinnan har inte behövt någon läkarvård. 

I en bygdegård i Ingelstad ska en kvinna ha misshandlat en annan kvinna. Hon greps av polis men släpptes efter förhör. En anmälan har upprättats om misshandel.

Strax innan klockan 02 ska ett sexuellt ofredande ha inträffat på ett uteställe i centrala Växjö.

– En man ska ha tagit på en kvinna mot hennes vilja, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen. Det ska ha skett på dansgolvet och mannen sitter anhållen.

Vid 02:45 kontrollerades ett par personer på Kronobergsgatan i Växjö efter tips från allmänheten om att en av dem skulle bära en elpistol på sig. Vapnet hittades på en man i 20-årsåldern som nu misstänks för brott mot vapenlagen.

I övriga kommuner i länet uppger polisen att det har varit lugnt under natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".