Växjö

Hallrup häktad för grovt insiderbrott

Fortnox störste ägare och styrelseledamot Olof Hallrup häktades idag på sannolika skäl, misstänkt för grovt insiderbrott.

Häktningsförhandlingen hölls i Stockholms tingsrätt, efter att Hallrup begärts häktad i torsdags, misstänkt för grovt insiderbrott i samband med att Visma ville köpa Fortnox i fjol. Han häktades på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

– Jag är inte imponerad av åklagarens utredning. Det här handlar om något helt annat än vad folk drar för slutsats av brottsrubriceringen. Men jag kan inte utveckla det mer, då skulle jag avslöja mer än vad jag får, säger Olof Hallrups försvarsadvokat Staffan Bergqvist.
Olof Hallrup nekar till anklagelserna.
– Så min klient är givetvis besviken över dagens besked, men vi kommer ta nya tag, säger Staffan Bergqvist.

– Tingsrätten delade min bedömning av det material jag la fram, det säger väl sitt, säger chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens finanskammare i Stockholm, till Smålandsposten.

P4 Kronoberg söker åklagaren Thomas Langrot för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista