Montage av polisman och skadegörelse vid Dalbo
Foto: Johan Nilsson/TT, Carl Carlert/Nyhetsbilden
Växjö

Polisen: Ett oacceptabelt angrepp

2:49 min

"Det är ett angrepp mot polisen och vår egendom", säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek om de kraftiga smällarna mot polisstationen på Dalbo i Växjö under natten till söndag.

Växjöpolisen befinner sig under söndagen vid det avspärrade området kring polisstationen på Dalbo som under natten utsattes för kraftiga smällare och stenkastning som krossade flera fönsterrutor.

– Vi jobbar med informationsinhämtning just nu. Det är ju ett rätt befolkat område och finns säkert många som hört smällarna kanske någon som sett någonting, säger Jonas Eek, lokalpolisområdeschef i Växjö.

Har ni fått in några vittnesuppgifter än?

– Jag vill inte gå in på var vi ligger rent utredningsmässigt men vi har folk som har varit framme hos oss, det har vi.

Skadegörelsen mot polisstationen på Dalbo inträffar efter flera uppmärksammade attacker mot polisen. Förra veckan genomfördes ett sprängdåd mot polishuset i Helsingborg och under helgen besköts en polismans privatbostad i Västerås.

 – Alla attacker mot offentliga är helt oacceptabla. Det är ett angrepp mot polisen och mot vår egendom och vi kommer att jobba väldigt hårt för att hitta gärningsmännen, säger Jonas Eek.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista