Eyad Molki & Jens Vikingsson, pappa till Pappornas kök
Eyad Molki & Jens Vikingsson, pappa till Pappornas kök Foto: Fredrik B Ekdahl
Växjö

Han är pappa till "Pappornas kök"

1:57 min

Redan förra våren startades projektet "Pappornas kök" som kombinerar matkultur och integration.

Och nu är det dags för Jens Vikingsson som är pappan till projektet att samla ett nytt gäng pappor. Han berättar att de redan har träffats två gånger och att det började får två år sedan.

 - Idén föddes för ungefär två år sedan. Det var i samband med den riktigt stora flyktingströmmen som kom ifrån Syrien. Det var mycket på media och jag kände att det var en mycket negativ bild av läget och jag tänkte att man kanske kan göra nått på egenhand för att jobba med integrationen.

Nu har andra vändan av "Pappornas kök" dragit igång och Eyad Molki som bor på ett flyktingboende i Växjö tycker att det är kul och givande att laga mat tillsammans. Han menar att det är ett bra sätt att lära sej svenska på.

Jens Vikingsson hoppas att även andra orter i Kronobergs län vill vara med till våren, när "Pappornas kök" ska fortsätta i en lite mer ordnad form.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista