Två personer står med ryggen mot kameran. På deras tröjor står det Polisutbildningen Växjö
Jennifer och Fredric läser polisutbildningen vid Linnéuniversitetet Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Kronoberg

Polisstudenter om angreppen: "Det motiverar ännu mer"

0:59 min

Den senaste veckan har det varit flera angrepp och attacker mot poliser runt om i Sverige. Något som skrämmer men också motiverar polisstudenter i Växjö.

– Det är klart man funderar lite extra, det känns ju inte bra. Men samtidigt blir jag ännu mer motiverad att komma ut och göra ett bra jobb, säger polisstudenten Jennifer, som inte vill gå ut med sitt efternamn.

På kort tid har det varit flera angrepp mot poliser på olika platser i landet. Polisstationen i Helsingborg utsattes för ett sprängdåd, det var skottlossning mot en polis hem i Västerås och på Dalbo i Växjö krossades flera rutor på polisstationen av någon form av smällare i helgen.

Inom polisen ser man mycket allvarligt på den här typen av angrepp. Och på polisutbildningen är det något som det pratas en hel del om.

– Framförallt bland oss studenter, men även lärarna tar upp det, säger Jennifer.

Är verkligheten i yrket värre än vad du hade tänkt dig?

– Det är klart att det är sidor av yrket som man förstår nu som man inte hade en aning om innan man började på utbildningen. säger Jennifer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista