Fotografen Anna Nordström med "53 Blå Mustascher"
Fotografen Anna Nordström med "53 Blå Mustascher" Foto: Fredrik B Ekdahl
Växjö

Anna har fångat 53 mustascher

2:16 min

I dag, den 1 november, drar Mustaschkampen igång – en kampanj som ska uppmärksamma prostatacancer.

När fotografen Anna Nordström för några år sedan gjorde en utställning om bröstcancer, började hon fundera på hur man skulle kunna göra en fotoutställning kring prostatacancer.

– Prostatacancer är ju exakt lika viktigt att belysa som bröstcancer. Men hur sjutton skulle jag göra en utställning om prostatacancer, säger Anna när hon berättar om hur hon tänkte.

Till slut kom hon på tanken att fotografera männen som förra året tog ställning genom att odla mustasch. Anna fotograferade männen innan de rakade av sig den, och i år kan du se hennes utställning "53 blå mustascher" på stadsbiblioteket i Växjö.

– Resultatet blev mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Jag träffar ju människor i fina möten, men då tittar man inte riktigt på helheten. Nu när man har satt ihop hela utställningen så blir det sån väldig variation, säger Anna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista