Owe Svensson står framför isen i Åby
Owe Svensson är ordförande Åby/Tjureda och står vid den väljobbade isen.. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Bandy

Inför premiären: Åby/Tjureda jobbar dygnet runt

6:37 min

På lördag är det säsongspremiär för Åby/Tjureda som är nykomlingar i allsvenskan i bandy. Det jobbas nu för fullt för att hålla isen bra.

För nästa helg är det hemmapremiär. Åby/Tjureda spelar nu i allsvenskan i bandy, landets nästa högsta serie.

Första matchen är på bortaplan mot Lidköping och Owe Svensson som har varit ordförande i Åby/Tjureda i över 50 år säger att föreningen har slitit för att få till isen.

– Det är ett jättejobb att få fram isen med tanke på det vädret vi har haft i det senaste med 10-12 grader och sol. Då gäller det att jobba nätterna vilket flera personer gjort, säger Owe Svensson.

I onsdags började laget att träna på isen.

– Killarna är väldigt nöjda med isen. Skulle det inte bli för jädrigt varm så kommer vi klara isen till hemmapremiären nästa helg.

En del klubbar har idag inomhushallar för bandyn, men det är inget för Åby/Tjureda.

– Nej, det är rätt unikt att vi kan driva den anläggning vi har ideellt. Om vi skulle bygga en hall så ställer det större krav på oss och vi som driver idag är lite till åren också så det är inte aktuellt, säger Owe Svensson.

Och hur går det då mot Lidköping?

– Det känns bra, spelarna är tända nu och även om vi förlorade mot Lidköping i en träningsmatch så tror jag att det kan gå bra. I alla träningsmatcher har laget presterar bra så jag hoppas på ett bra resultat i premiären i helgen, avslutar Owe Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista