Thea Johansson, Johan Lindh och Alva Solberg.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ljungby

Troja-Ljungbys tränare: Så ska damhockeyn växa i länet

Troja-tränaren: Vi behöver fler spelare, fler klubbar
7:14 min

Troja/Ljungby är med och slåss i toppen av Damettan Södra. Men det behövs fler klubbar och spelare för att ishockeyn ska växa på damsidan.

Johan Lindh är tränare i Troja-Ljungby. Han vet vad som skulle krävas för att damishockeyn skulle växa ännu mer än vad den redan gör. 

– Fler spelare, fler klubbar. Fler och fler börjar dra igång flicksatsningar ute i sina föreningar och erbjuder tjejerna möjlighet att komma och träna, säger Johan Lindh. 

Troja, som parkerar på en andraplats i tabellen efter Karlskrona, har ett lag som varierar i åldrarna mellan 14 och 26. Spelarna åker från hela södra Småland för att utöva sin sport. Nässjö, Jönköping, Lenhovda och till och med Vårgårda. 

Men finns det då plats i Kronoberg för två damhockeylag – om exempelvis Växjö eller Tingsryd skulle få för sig att starta upp ett? 

– Antalsmässigt finns det nog spelare. Sedan är frågan vilken kvalité man vill ha på lagen. Men det är ju inte sällan ett problem med nya lag. Haha. Det skulle jag inte vilja säga. Sedan är det upp till oss vad vi fyller lagen med. Men det klart att det behövs fler spelare, säger Johan Lindh. 


I ljudklippet hör du vad tränaren Johan Lindh och spelarna Thea Johansson och Alva Solberg säger om Troja-Ljungbys tidiga framgångar den här säsongen – och hur man ska locka fler tjejer till att spela ishockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".