polis
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT.
Växjö

Araby: Fler polisresurser ska stilla oron på sikt

Biträdande polisområdeschefen: Märker av fler resurser
1:49 min

Kommunalråd i Växjö oroas över att stadsdelen Araby ska riskera att lämnas i sticket när polisen måste prioritera sina resurser. Men polisen menar att utvecklingen ser ljus ut på sikt.

Efter den senaste tidens oroligheter i stadsdelen Araby i Växjö kräver flera kommunalråd ett nytt möte med regionpolisledningen.

Polisen menar att det idag inte finns någon plan på att minska närvaron i Araby - däremot tar annan verksamhet resurser till och från.

Det är något som polisinspektören John Nilsson, som själv jobbade intensivt under själva Arabyinsatsen, tydligt märker av.

 – Det är vi som upptäcker var ungdomar håller till och hur kommunen och bostadsföretag eventuellt kan åtgärda vissa saker. Det är ingen som tar det ansvaret om inte polisen är på plats och det har minskat dramatiskt skulle jag påstå.

Per-Olof Söyseth som är biträdande polisområdeschef i Sydöstra Götaland ser ändå en positiv utveckling på sikt vad gäller resurserna inom polisen.

 – Över tid ser jag framtiden ljust an med tanke på att vi redan nu märker att vi tilldelas betydligt fler polismän i resursfråga i tillskott än vad vi gjordes tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".