Viktor Fasth
Foto: Mikael Fritzon / TT
Ishockey

Växjö sköt 50 skott på mål när tabelljumbon besegrades

2:31 min

Växjö hade inga problem att besegra tabelljumbon Rögle under lördagskvällen. Matchen slutade 3-0, och Växjö sköt hela 50 skott på mål.

Tabellettan Växjö stod för en gedigen insats när man besegrade Rögle med 3-0 under lördagen. Rögles målvakt Justin Pogge bombarderades med hela 50 skott av Växjö. Men Växjös tränare Sam Hallam är inte säker att 50 skott är ett rekord i SHL för laget.

– Nja, jag vet inte. Vi har haft några högskottsmatcher. Vi hade någon premiär i Gävle för ett par år sedan med otroligt mycket skott där vi lyckades kvittera i sista sekunden. Men det är inte ofta man når 50-strecket, så är det, säger Sam Hallam. 

Sam Hallam är också nöjd över hur Växjö klarar att spela trots att man saknar skadade nyckelspelare i Tuomas Kiiskinen, Arvid Lundberg, Janne Pesonen och Erik Josefsson. 

– Det vittnar om att vi har en bra bredd och kan hantera ett par skador. Men sedan vibrerar vi lite på gränsen, det är starka namn som inte är med i vår laguppställning. Som jag gärna vill ha tillbaka. En förklaring är att vi kan fylla på från juniorsidan med killar som går in och gör ett jättebra jobb, säger Sam Hallam. 

Det är november – vilket betyder att Sam Hallam traditionsenligt, som många andra, sparar ut mustasch. Anledningen till tilltaget är den årliga kampanjen 'Movember' som vill uppmärksamma sjukdomar som drabbar män, exempelvis prostatacancer. 

Har du något speciellt på gång den här gången? 

– Nä, jag vet inte. Jag tog första riktningen för några dagar sedan. Just nu är det mer av en tangorabatt. Jag brukar ha svårt när det går ner över läppen och tar i underläppen. Det tycker jag är otäckt. Jag kanske ska hålla det kort hela november? För att vara lite mer "slick"? ja, vi får se, säger Sam Hallam.

Växjös mål gjordes av Liam Reddox, Martin Lundberg och Andrew Calof. 

Skadeläget i Växjö:

Janne Pesonen: Borta året ut.
Arvid Lundberg: Dag till dag. Skulle kanske kunna spela CHL på tisdag.
Tuomas Kiiskinen: Kan förhoppningsvis spela efter landslagsuppehållet.
Erik Josefsson: Kan förhoppningsvis spela efter landslagsuppehållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista