Delar av mohedarevyns ensemble
Övre raden: Gunilla Nilsson, Per Sundqvist och Laila Örheden. Sittandes: Bosse Karlsson och Christel Bergstrand. Samtliga deltar i Mohedarevyn. Foto: Jocke Wallgren, P4 Kronoberg Sveriges Radio
Moheda

Inget skämt under bältet i Mohedarevyn

2:49 min

Mohedarevyn laddar upp för elfte året och på fredag är det premiär, men till skillnad från många andra revyer så håller sig mohedagänget överbältet när det kommer till skämten.

– Vi har redan från början lagt upp det så att vi behöver inte använda oss av särskilt mycket svordomar eller skämt under bältet. Det är vår ambition, säger Gunilla Nilsson som för elfte året står för manus, regi och även syns på scenen.

Varför då?

– Det kan bli lika roligt ändå. Jag tycker att det är jobbigt med allt för plumpa skämt. Folk har ju fantasi så de kan nog se ett och annat ändå.

Du och jag står ju framför scenen nu. Hur skulle du beskriva den?

– Vi ser ett kafé. Veras kafé, som kanske finns här i Moheda. Här drivs då en liten verksamhet av Vera och hennes man Evert. Det går inte så där jättebra. Evert får snilleblixtar med jämna mellanrum, mer eller mindre bra. Vera får plocka ner honom då och då.

Hur är känslan inför premiären på fredag?

– Det är väl hoppfullt. Lite nervöst naturligtvis, men det har gått bra innan så varför skulle det inte gått bra i år, säger Gunilla Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista