Ny bild av akutmottagningen i Växjö. Foto: Landstinget Kronoberg
Ny bild av akutmottagningen i Växjö. Foto: Landstinget Kronoberg
Växjö

Akuten i Växjö får beröm efter inspektion

Trots hård arbetsbelastning och tidsbrist får patienterna vid akutmottagningen i Växjö både trygghet och god vård. Det konstaterar IVO efter ett oanmält besök.

Akutmottagningen på Centrallasarettet i Växjö bedriver en gott patientsäkerhetsarbete och väntetiden på vårdplats är förhållandevis kort.

Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en oanmäld inspektion där patienter och personal intervjuats.

Under samtal med personalen har det framkommit att avvikelser inte alltid hinner rapporteras, delvis på grund av tidsbrist.

Vid tillfällen med hård arbetsbelastning händer det också att tidigare ordinerade läkemedel inte kan administreras som planerat.

IVO gör ändå bedömningen att patienternas behov av trygghet och säkerhet tillgodoses, och att den personal, utrustning och de lokaler som behövs för en god vård finns på akutmottagningen vid Centrallasarettet i Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".