Linn Gidlund och dottern Lycke står framför en bil.
Linn Gidlund och dottern Lycke. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Lammhult

Linns dotter får inte plats – kan få fyra mil till förskolan

3:57 min

När Linn Gidlund ville placera sin dotter på förskola hemma i Lammhult fick hon veta att det inte fanns någon plats för henne där. Istället kan de nu tvingas åka fyra mil till Växjö.

– Jag blev väldigt chockad och förbannad, för jag tänkte att det var självklart att man får en förskoleplats på den ort man bor på, säger Linn Gidlund.

Linn hade planerat att skola in dottern på en förskola i början av januari. När hon efter en tid i kö fortfarande inte hade fått något erbjudande om förskoleplats hörde hon själv av sig till kommunen. Då fick hon veta att det inte fanns någon förskoleplats för hennes dotter i Lammhult.

Det nya beskedet verkar vara en plats i Växjö – vilket innebär lång resväg för Linn och hennes sambo.

– Jag vet inte hur vi ska lösa det här riktigt, säger Linn.

Anders Tjäder är områdeschef på Växjö kommun. Han säger att det är ett högt tryck på förskolorna i Lammhult och även på andra orter i kommunen.

– Vi tittar just nu på en lösning så att det ska finnas förskoleplats i Lammhult i januari. Men måste vi ge besked i dag så kan vi bara erbjuda plats i Växjö, säger Anders Tjäder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista