Polisbil under utryckning.
Foto: Hasse Holmberg / TT.
Växjö

Bråk utanför sportbutik efter misstänkt elsparksstöld

Ett gäng med ungdomar stal en elspark av dyrare modell från en 12-åring i centrala Växjö. En kvinna som försökte stoppa det hela blev misshandlad.

Händelsen inträffade strax efter klockan 16 vid resecentrum i Växjö. Ett gäng ungdomar i 15-årsåldern ska då ha tvingat till sig en elspark av ett gäng 12-åringar och sprang sedan från platsen.

En kvinna ser på håll vad som händer och kommer ifatt gänget utanför en sportbutik på Storgatan.
– Hon tar då tag i en av pojkarna som ska ha varit med under stölden. Då kommer en kompis till pojken fram och försöker frita sin kamrat, och i samband med det slår han kvinnan på armen, säger Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Under tiden hon försöker hålla fast pojken kommer även en ledig polis till undsättning.
– Pojken, som är 14-år gammal, hålls kvar, men de andra försvinner. På grund av hans låga ålder har vi valt att inte hålla kvar honom. Inledningsvis rubricerar vi det här som grov stöld, ofredande, misshandel och försök till främjande av flykt, säger Alexander Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista