Troja/Ljungby 2017/2018 firar, jubel
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Ljungby

Troja-Ljungby bröt Leksands segersvit

2:27 min

Troja-Ljungby tog en fin skalp under onsdagen när man bröt Leksands sex matcher långa segersvit. Troja vann matchen efter förlängning, 5-4.

En svit tog slut och en svit blev en match längre när Tor Immo avjorde i förlängning för Troja-Ljungby mot Leksand under onsdagskvällen.

Immos avgörande 5-4-mål innebar att Troja-Ljungby nu vunnit tre matcher i rad. Det innebar också att Leksands sex matcher långa segersvit avslutades. Troja har därmed lyckats skapa ett fem poängs stort avstånd ner till bottenlagen Karlskoga och Västervik. 

– Det känns som att vi har något att bygga vidare på. Vi växer in i det mer och mer. Vi är nykomlingar och har många killar som spelade i Hockeyettan förra säsongen. Nu är det oerhört tajt i tabellen. Fortsätter vi vinna nu så kan vi ta oss upp bland topp åtta. Så det går åt två håll, säger Sebastian Benker.

Benker själv satte Troja-Ljungbys viktiga kvitteringsmål till 4-4 med drygt tre minuter kvar av matchen. Det var hans andra mål för matchen och tredje för säsongen.  

– Otroligt viktiga mål för mig. Jag har haft en ganska lång måltorka och har haft det lite tungt några matcher, så det var verkligen skönt att det lossnade idag.

Trojas mål i matchen gjordes av Sebastian Benker x2, Jonathan Nielsen, David Rundqvist och Tor Immo. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista