Landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Foto: Janerik Henriksson/ Scanpix
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Foto: Janerik Henriksson/ Scanpix
Kronoberg

Eskil Erlandsson petas – inte längre toppnamn

2:01 min

Förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson från Torpa i Ljungby petas från toppen av Centerpartiets riksdagslista för Kronoberg i nästa års val.

När Centerpartiet i länet dag presenterade sina toppkandidater för nästa års riksdagsval fanns inte veteranen Eskil Erlandsson med på topplistan. 

– Jag hade ju kandiderat för den kommande mandatperioden och dessutom har jag vunnit en medlemsomröstning i Centerpartiet med relativt god marginal. Det klart att jag hade förväntat mig att jag då skulle kunna biträda partiet och dess åsikter och värderingar även i framtiden, säger Eskil Erlandsson till P4 Kronoberg.

Så du är väldigt besviken?

– Nej, jag har respekt för det som nomineringskommittén har kommit fram till. Jag har varit med så länge så jag har upplevt både glädje och besvikelse i många sammanhang. Jag är ganska neutral och har respekt för det som nomineringskommittén har kommit fram till. Man har konstaterat att vi har många duktiga kandidater och det tycker jag är jätteroligt, säger Eskil Erlandsson.

Istället innehas förstaplatsen i länet av Per Schöldberg, nuvarande kommunalråd i Växjö. Övriga namn på topplistan är Karin Nilsson från Tingsryd och Gusten Mårtensson från Älmhult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista