Linn Gidberg med dotter och en förskola.
Linn Gidlund med dotter till vänster. Foto: Per Brolleus och Fredrik Sandberg/TT
Växjö

Kommunen: Räkna med förskoleplats i Lammhult

Växjö kommun: Kan bli en viss fördröjning, men inte lång
1:07 min

Åtta mil till och från dagis riskerade att bli ny vardagsrutin när förskolan på hemorten var full. Men nu meddelar Växjö kommun att Linn Gidlunds dotter får en förskoleplats hemma i Lammhult.

Under onsdagen berättade P4 Kronoberg om Linn Gidlund som planerat att skola in sin dotter på en förskola hemma i Lammhult i början av januari.

När hon efter en tid i kö fortfarande inte hade fått något erbjudande om förskoleplats hörde hon själv av sig till kommunen, och fick då veta att alla platser är fulla.

Det nya beskedet verkade vara en förskoleplats i Växjö - fyra mil bort.

Men nu meddelar Växjö kommun att Linns dotter kommer att få gå på förskola på sin hemort.

– De ska räkna med att få en plats i Lammhult. Vi arbetar för att det ska vara löst till det datum de behöver platsen, det kan bli en viss fördröjning men den blir inte lång, säger utbildningsförvaltningens områdeschef Anders Tjäder

Kommunen tittar bland annat på möjligheten att öppna ytterligare en lokal för att få plats med alla barn.

 – Sedan vet vi att hösten kommer att lösa sig bättre för då har vi alltid ett byte av barn. Men det är ju ett ständigt flöde in till förskolorna under hela året och det är en lite ny situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".