Mahmoud Chewich sitter och tittar ut igenom fönstret.
Mahmoud Chewich vägrar stänga bara för att folk bråkar och förstör. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Hans pizzeria blev ett slagfält – nu ligger han sömnlös

1:48 min

En Facebookfilm som spridits under veckan visar ett vilt slagsmål på en pizzeria i centrala Växjö. Ägaren av pizzerian är mycket oroad över utvecklingen.

Natten till förra lördagen var det vilt slagsmål på en pizzeria i centrala Växjö. Slagsmålet filmades av personer som tittade på. I filmen kan man bland annat se hur en person slår en annan flera gånger med en stol. Ägaren av pizzerian är oroad över utvecklingen.

– Vi är alla oroliga, vi sover inte. Hela tiden tänker vi på sånt, säger Mahmoud Chewich som äger pizzerian.

Förutom bråk så händer det att de anställda trakasseras för sitt yrke, Mahmoud har också fått snus kastat på sig och hans anställda har fått pizza kastad på sig av onyktra. 

Nu ser Mahmoud över om han kan få in säkerhetsvakter i fortsättningen. Men han hoppas även på att det kan bli fler poliser om nätterna som kan hjälpa till att förebygga bråk.

Han har öppet sent på natten när krogarna stänger. Det är viktiga inkomster säger han och han vill inte stänga.

– Jag har inte tänkt att stänga än. Folket måste äta och två tre människor ska inte få min affär stängd, säger Mahmoud Chewich.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista