åby tjuredas publik jublar
Hemmapremiären lockade och publiksiffran räknades till 387 Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio
Bandy

Åby/Tjureda tog sin första poäng i Bandyallsvenskan

2:35 min

Med slutresultatet 3-3 kunde Åby/Tjureda under lördagseftermiddagen tillskriva sig sin första poäng i Allsvenskan efter mötet mot IFK Kungälv.

I våras säkrade Åby/Tjureda sin plats i Bandyallsvenskan och för flera av spelarna innebar det att ta sig an outforskade vatten. Gustav Johansson är en av spelarna som gjort resan uppåt i seriesystemen med Åby/Tjureda.

– Det är framför allt tempot och gör man misstag här blir man straffad mycket hårdare än vad man blev i division 1, anser Gustav Johansson. 

Första matchen i Bandyallsvenskan spelade Åby/Tjureda på bortais och fick gå tomhänta ur mötet mot Lidköping. Men i kvällens hemmapremiär mot IFK Kungälv höll man jämna steg ända tills slutet. 

– Jag tyckte vi var förtjänta av minst en poäng i premiären borta också men nu fick vi ta den här hemma istället. Det känns skönt att ha fått in första på kontot, säger Gustav Johansson. 

Lördagens drabbing var en jämnt batalj, när bortalaget tog ledningen svarade hemmalaget snabbt med kvittering, och så fortlöpte matchen. I den 89:e minuten kvitterade Åby/Tjuredas Daniel Tägt till 3-3, något som höll sig till slutsignalen. Kvitteringen gav hemmalaget säsongens första poäng, en vara som Gustav Johansson tror det kan bli mer av i kommande matcher. 

– Vi har goda möjligheter att flera poäng i år, men vi är nykomlingar så målet är att försöka stanna kvar i Bandyallsvenskan, säger Gustav Johansson om Åby/Tjuredas framtid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista