Sportchefen i Växjö Dff, Frida Andersson poserar med armarna i kors och med en sammanbiten blick.
Växjö DFF:s Frida Andersson meddelar att varken hon eller Växjö DFF bestämt sig om de ska delta vid Fotbollsgalan eller ej. Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio/Växjö DFF
Fotboll

Växjö DFF överväger bojkott av Fotbollsgalan

2:28 min

Under söndagen meddelade det svenska damlandslaget i fotboll att de bojkottar årets Fotbollsgala på grund av ojämställd ersättning. Nu funderar Växjö DFF att ta rygg på protesten.

På sitt bord har både Växjö DFF:s ordförande och deras sportansvarige Frida Andersson en inbjudan till årets Fotbollsgala som går av stapeln nästa måndag. Något de överväger att tacka nej till för att stödja damlandslagets bojkott.

– Det här är väldigt nytt och jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Det är jättesvårt, jag hoppas naturligtvis att det hela ska lösa dig, säger Frida Andersson, sportansvarig i Växjö DFF. 

Damlandslagets bojkott handlar om en tvist kring spelarersättning då männen får mer betalt än damerna. Efter ett års förhandlingar med förbundet går nu damlandslaget till protest och väljer att inte delta vid Fotbollsgalan.

– Det brukar inte bli såhär, att det är motsättningar inom förbundet. Man brukar vara ganska överens. Men det är väldigt tråkigt när det kommer dit man är nu, säger Frida Andersson. 

För att nå ett beslut kommer Växjö DFF att sammankalla ett styrelsemöte. Men Frida Andersson har även en privat inbjudan då hon sitter med i futsal- och beachsoccer kommittén via Svenska Fotbollförbundet. I nuläget har varken klubben eller Frida bestämt sig hur de kommer att göra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista