lessebogänget
"Lessebo-gänget" är på plats i Italien för att heja fram Sverige i kvällens returmöte. Foto: Privat
Fotboll

Lessebogänget har intagit Milano

2:54 min

Några som inte nöjer sig med att följa returmötet mellan Italien och Sverige från soffan är Joakim Ivansson och hans vänner från Lessebo. Tillsammans med flera hundra andra svenskar tågar de sjungandes mot San Siro.

 – När det händer något vill vi vara där såklart! säger Joakim Ivansson från Lessebo, som är på plats i Milano för att följa kvällens drabbning mellan det Italienska och Svenska landslaget. 

– Vi åkte från Lessebo ungefär tre timmar efter att matchen i Stockholm var slut, så vi stod i startblocken ganska tidigt, man måste vara med, säger Joakim Ivansson en aning skrikande när han försöker överrösta de svenska supportrarna som omger honom. 

Det har klättrat upp en kille på en balkong för att vara lite klackledare 

En plats till VM står på spel för det svenska herrlandslaget som i första mötet bäddade gott för sig inför kvällens returmöte. Något som Malin Feuk från Åseda, som numera är bosatt i Milano sedan tio år tillbaka, har märkt av. 

– Italienarna är väldigt nervösa, lite rädda tror jag. De var rätt coola efter matchen i fredags och ville inte kommentera det så mycket och flera sa att Sverige vann välförtjänt, vilket jag inte förväntat mig. Men jag tror det beror på att de är rädda att förlora och inte få åka till VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista