Trygghansa skylt
1 av 2
Trygg-Hansa stänger sitt Växjö kontor Foto: Karin Ernstsson
Niclas Ward Vd för Trygg-Hansa
2 av 2
Niclas Ward Vd för Trygg-Hansa Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Växjö

Trygg-Hansa lägger ner Växjökontor

Facket: Oerhört viktigt att möta medlemmarnas kris
2:36 min

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa flyttar kundserviceverksamheten från Växjö flyttas till Malmö. 140 anställda berörs.

Trygg-Hansas vd, Niclas Ward, är i dag i Växjö för att lämna beskedet till de anställda som fick information om nedläggningen vid 13-tiden.

De 140 anställda som idag arbetar med verksamheten har erbjudits att flytta med till Malmö, men för den som inte kan flytta med blir konsekvensen uppsägning på grund av arbetsbrist. Försäkringsbranschens fackförbund FTF är på plats i Växjö för att stötta berörda medlemmar.

Anledningen till flytten är att antalet samtal till kundsupporten minskat i takt med att allt fler väljer att sköta sina försäkringsärenden på nätet. Genom att samla kundserviceverksamheten på en ort hoppas Trygg-Hansa kunna jobba mer enhetligt. Tidigare i år flyttade Trygg-Hansa även ett hundratal tjänster från Sundsvall till Malmö.

I praktiken innebär flytten att Trygg-Hansa lägger ner större delen av verksamheten i Växjö, medan kundserviceavdelningen i Malmö nära fördubblas i storlek. Planen är att flytten ska vara genomförd till sommaren 2018.

Det var ett väldigt tungt besked

Ett tiotal anställda kommer att stanna kvar i Växjö för att jobba med försäkringsfrågor som rör företag, skador och marknad.

– FTF ser framförallt två stora risker som vi påpekat för arbetsgivaren. För det första riskerar Trygg-Hansa ett stort kompetenstapp. På Växjö-kontoret arbetar många erfarna rådgivare och de flesta kommer troligen inte ha möjlighet att flytta med, säger Elisabeth Sandblom, ordförande i Trygg-Hansas FTF-förening.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".