Uppvidinge kommun, skylt, genre, kommunhus
Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Uppvidinge

Uppvidinge har fått ny kommunchef

Christer Lindberg anställs som kommunchef i Uppvidinge kommun, det beslutade kommunstyrelsen under tisdagen.

Christer Lindberg är 56 år har bland annat jobbat som programansvarig på Tillväxtverket, med "pilotkommuner för serviceutveckling" där Uppvidinge var en av pilotkommunerna. Han har även varit förvaltningschef vid Tillväxtförvaltningen i Ragunda kommun samt förvaltningschef för arbetslivsförvaltningen i Härnösands kommun.

– Jag har lärt känna Uppvidinge sedan ett antal år tillbaka. Jag har alltid tyckt att Uppvidinge är en väldigt offensiv och framåt kommun och därför kände jag att det här är en kommun jag verkligen skulle vilja jobba i, säger Christer Lindberg i ett pressmeddelande. 

Christer Lindberg efterträder den tillförordnade kommunchefen Lars Engqvist i februari 2018.

Kommunstyrelsen beslutade även att anställa Anna Liedholm som chef för samhällsserviceförvaltningen. Hon tillträder i december.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat knyta Christer Lindberg och Anna Liedholm till oss samtidigt. De kompletterar vårt nuvarande lag väldigt bra, säger Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".