En parkerad polisbil.
Arkivbild. Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Tingsryd

Tre åldringsbrott i Tingsryd på bara några timmar

På tisdagen fick polisen på bara ett par timmar in tre anmälningar om misstänkta åldringsbrott i Tingsryds kommun. Två av fallen var på samma gata.

Mellan klockan 15 och 16 kom två kvinnor hem till en kvinna i 90-årsåldern i Väckelsång och utgav sig för att vara läkare. En av dem tog sig in i hennes sovrum och stängde dörren efter sig.

När den äldre kvinnan hörde av sig till hemtjänsten försvann de två kvinnorna. De ska ha fått med sig åtminstone en ring från den äldre kvinnan.

Senare under dagen kom två nya larm, från samma gata, i Tingsryd. Vid båda tillfällena var målsägande en kvinna i 85-årsåldern och en för dem okänd kvinna har tryckt sig in i deras bostäder.

Så sent som i går gick polisen ut med en varning till allmänheten efter att de fått in flera anmälningar om stölder som gått till på det här sättet.

– Om man ser något skumt, ring polisen. Ring hellre en gång för mycket än en för lite, man ska inte tro att man stör, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen.

I Kalmar län kom larm om ännu en stöld på tisdagen och i samband med det gick polisen också ut med en efterlysning om att de vill få in tips rörande en silverfärgad bil som kan ha koppling till stölderna.

Bara under tisdagen har polisen i region Syd fått in över ett dussin anmälningar om den här typen av åldringsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".