Cassandra Johansson står i sin röda tröja framför en fototapet på en stostad.
Cassandra Johansson Foto: Privat
Växjö

Cassandras engagemang gav henne en plats i Sveriges Elevråd

Cassandra Johansson: Jag har inte alltid haft det så bra i skolan
2:52 min

Cassandra Johansson som sitter i elevrådet på Norregårdsskolan i Växjö har nu fått ett nytt styrelseuppdrag med större möjligheter. Hon har fått en plats i Sveriges Elevråd.

I helgen samlades Sveriges Elevråd för att välja in en ny styrelse. En av de som fått en ärofylld plats är åttondeklassaren Cassandra Johansson från Växjö. 

– Jag har alltid varit intresserad av frågor som rör både skolan och elever. Jag har inte alltid haft det så bra i skolan och därför vill jag skapa förutsättningar för andra att få det bra, säger Cassandra Johansson. 

Från elevrådet på Norregårdsskolan, fick hon en plats i skolans styrelse och ansökte sedan vidare för en plats i Sveriges Elevråd som hon också fick.

Jag vill öka förståelsen. Att lärare ska förstå och att inte elever ska himla med ögonen om man behöver extra hjälp.

Cassandra brinner för att förbättra skolmiljön och använder sina egna erfarenheter för att belysa saker som kan bli bättre. 

– Jag har en del svårigheter. Jag har ADHD och har inte alltid fått den hjälp jag behöver. Sen har jag även var lite retad i skolan. 

– Om man har en svårighet, så ska man få den hjälp man behöver. Man kan till exempel få en person som hjälper en lite extra, få genomgången i efterhand eller kanske anteckningar av läraren, säger Cassandra Johansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".