Ludwig Persson. Växjö Vipers 2017/2018.
Foto: Jonatan Bergman/Seriges Radio.
Innebandy

Ludwig Persson segerregissör när Växjö slog Dalen

2:52 min

Ludwig Persson noterades för hela fyra av Växjös sju mål när man kunde vinna mot Dalen under lördagskvällen. Efter en jämn första och andra period kunde Växjö dra iväg i den avslutande perioden. Slutresultatet skrevs till 7-2.

Hela fyra mål kom från Ludwig Perssons klubba i storsegern mot Dalen. Men han fick vänta 34 minuter tills han kunde spräcka nollan bakom Dalens stormålvakt. Dalen tryckte ut Växjö och man kunde inte riktigt komma till de lägen man ville:

– Speciellt i första [blir det så]. Vi spelar väl helt okej, släpper inte till jättemycket bakåt heller. Men sen blir det lite hawaiispel från båda hållen och då lyckas vi göra några mål tillslut. Sen lossnar det rejält, säger Ludwig Persson.

Dalen, som var ett lite större och tyngre lag än Växjö, spelade väldigt fysiskt och Växjö fick kämpa för vinsten. Men Växjö växte ju längre matchen gick och tillslut kunde man ta över kontrollen helt.

– Dalen ger och tar, det tycker jag att vi också gör. Sen tycker jag att domaren sätter en rätt så bra gräns för vad som är tillåtet och inte. Det var en väldigt fysisk match men det är så det ska vara, tycker Ludwig Persson.

När det gäller höjningen av energinivån till den sistaperioden förklarade Ludwig Persson det såhär:

– Det blir så när vi får medgång, då blir det lättare att sprida energi och glädje. Det tycker vi att vi lyckades väldigt bra med, en väldigt skön tredjeperiod som bäddade för en seger.

Värt att noteras är även att Niklas Ramirez gjorde comeback efter att ha missat denna säsongen på grund av en skada. Det blev en lyckad sådan när det viktiga 3-2 målet kom från hans klubba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista