Daniel Rahimi
Foto: Mikael Fritzon / TT
Växjä

Rahimi i huvudrollen när Växjö tog åttonde raka segern

1:59 min

Daniel Rahimi tacklades, blockerade skott och retade gallfeber på Skellefteå när Växjö tog sin åttonde raka seger under lördagen. Han satte också matchens sista mål som fastställde slutresultatet, 4-2.

Det blev en gruffig historia mellan Växjö och Skellefteå. Matchen innehöll många tacklingar, mycket bråk efter avblåsning och sammanlagt 34 utvisningsminuter. Efter den andra periodens slut samlades stora delar av de båda lagen ute på isen för att ventilera sitt missnöje.

– Det blir ju så när det är mycket känslor, då blir det en del tvåminutersutvisningar. Men det är ju en del av spelet det också, sa Växjös Robert Rosén. 

Huvudrollen i det hela spelades av Växjös back Daniel Rahimi som stundtals kändes som en mänsklig kanonkula när han delade ut tacklingar till höger och vänster. Med sitt fysiska spel och sina tacklingar, som i de allra flesta fall balanserade på gränsen till vad som är tillåtet, retade han gallfeber på Skellefteås spelare. 

– I andra perioden blir det mycket gruff. Det är lite frustration från vår sida. Man upplever att man blir förfördelad och att det bommas några grejer. Men det är ge och ta, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare.

Retligt nog för Skellefteå var det också Rahimi som, med fem sekunder kvar, satte matchens sista mål när han gjorde 4-2 i öppen kasse med sitt första mål för säsongen. Växjös åttonde raka seger.

– Det är alltid skönt att vinna och ta ett par segrar i rad. Vi har bra självförtroende för tillfället, sa Robert Rosén.

Så var matchen: Växjö tog en tidig ledning efter en att Skellefteå dragit på sig en fyraminutersutvisning. Robert Rosén och Elias Pettersson gjorde var sitt mål i numerärt överläge och såg till att Växjö ledde med 2-1 inför den andra perioden.

Väl där utökade Rosén Växjös ledning med sitt andra mål för matchen, 3-1. I den tredje perioden kröp Skellefteå närmare till 3-2 och hade ett gyllene läge att ta sig tillbaka i matchen när man fick spela sex mot fyra. Men istället satte Daniel Rahimi 4-2 i öppen kasse vilket också blev slutresultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista