Cam Abbott.
Cam Abbott. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio
Hockey

Cam Abbot lämnar Lakers – blir coach i Rögle

Cam Abbot lämnar Växjö
0:22 min

Cam Abbot gör sin tvillingbror Chris sällskap, som blivit sportchef i Rögle BK. Han lämnar därför Växjö Lakers för att istället bli coach i SHL-klubben.

Cam Abbot har varit J20-tränare i Växjö Lakers. Ny tränare blir nu nuvarande sportchefen på juniorsidan, Janne Karlsson, för resten av säsongen.

– Vi har valt att acceptera Rögles propå om att få lösa Cam Abbott från sitt kontrakt som vår J20-tränare. Cam hade kontrakt till 30 april 2018 men kommer att avsluta sitt engagemang med omedelbar verkan, säger sportchef Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

– Cam har gjort ett fantastiskt jobb hos oss och att han går vidare till än större uppgifter är helt naturligt. Att det sker mitt i säsongen är inte optimalt och det sker efter noggranna övervägande från vår sida men i slutändan valde vi att acceptera Rögles propå och önskar Cam Abbott lycka till i hans fortsatta tränarkarriär, fortsätter Henrik Evertsson.

 Janne Karlsson tar över rollen som J20-tränare resten av säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".